Skip to main content

Samenwerking Vepa Bedrijfskleding en FPH Ploegmakers.

Naam: Esther Gloudemans       Bedrijf: FPH Ploegmakers

“We zijn aannemer, geen kledingspecialist”, vertelt Esther Gloudemans van FPH Ploegmakers. Maar het bedrijf uit Vinkel had wel werkkleding nodig en vond in Vepa Bedrijfskleding de juiste partner. “Je wilt toch dat je mensen goed en comfortabel kunnen werken. Maar ook uitstraling en herkenbaarheid zijn voor ons belangrijk. En daar hoort dus de juiste bedrijfskleding bij.”

Het begon met t-shirts, vertelt Esther die als communicatieadviseur verantwoordelijk is voor de huisstijl. “Ik kende Vepa eigenlijk van de t-shirts die ze sponsorde voor alle vrijwilligers van Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch. Ik heb ze zelf ook gehad en ze bleven gewoon goed en mooi. Kortom, van het een kwam het ander.”

Kiezen
Esther Gloudemans die ook in het verleden werkte met Vepa, informeerde naar de t-shirts .”De vraag naar een blauw shirt is pas het begin. Het sterke is wat Vepa vervolgens met je vraag doet. Niet gewoon die t-shirts leveren, maar goed informeren waar we ze voor nodig hebben. De juiste bedrijfskleding versterkt je uitstraling. Zo zijn we tot de oplossing gekomen om zowel t-shirts als polo’s te bestellen. Onze mensen kunnen kiezen waar ze zich het prettigst in voelen. Een goede zet, de kleding bevalt prima.”

Uitstraling
FPH Ploegmakers is een nuchter bedrijf waar veel van de ongeveer zestig medewerkers buiten werken. Het bedrijf is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en cultuurtechnische werken. “Dat stelt eisen aan de werkkleding die de mannen dragen. Uiteraard moet de kleding comfortabel zijn, aan de veiligheidseisen voldoen en van goede kwaliteit zijn”, somt Esther Gloudemans op. “Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de kleding bijdraagt aan de uitstraling van het bedrijf en dat onze mensen herkenbaar zijn als FPH medewerker.”

Meedenken & Adviseren
Na de T-shirts en polo’s volgden Dassy stretch werkbroeken en in de directe toekomst ook truien. Uiteindelijk is gekozen voor het A-merk Dassy workwear. “Wij waren enthousiast over de kwaliteit en service; dan ga je dus door met een leverancier als Vepa. Wat heel prettig is, is dat ze echt meedenken. Om een voorbeeld te noemen, over het formaat van de logo’s op de T-shirts. Belangrijk omdat het anders officieel voor de belastingdienst geen werkkleding is. Ze hebben er dus duidelijk verstand van. Bovendien werken ze goed mee, als we bijvoorbeeld pas-modellen nodig hebben.”

Proef-dragen
Zo kwamen er werkbroeken voor de mannen die o.m. rioleringswerk uitvoeren. Dat vraagt om specifieke kenmerken. “De werkbroeken lagen hier in allerlei uitvoeringen. De mensen hebben ze kunnen passen en ook testen. Door het proef-dragen ervaar je de kwaliteit, prima om ook de kritische medewerkers te overtuigen. Je moet goed kunnen passen, kijken en voelen. Vepa beschikt over een ruim assortiment, met meerdere opties in diverse prijsklassen. Het is maar net waar je het voor nodig hebt. In dat proces word je goed begeleid, het is gewoon een fijne samenwerking.”