Skip to main content

Op bezoek bij Lakwijk Kunststoffen BV “Het voordeel van samenwerking met een bedrijfskledingleverancier om de hoek!”

Naam: Petra Schellekens       Bedrijf: Lakwijk Kunststoffen BV

Het heeft zo zijn voordelen dat je bijna letterlijk om de hoek zit van de leverancier van je bedrijfskleding. Dat is praktisch en persoonlijk, aldus Lakwijk Kunststoffen uit ’s-Hertogenbosch, zeker in deze tijden.

Lakwijk en Vepa zitten op hetzelfde bedrijventerrein bij elkaar om de hoek. “We leerden elkaar kennen toen Vepa in 2018 net van Oss naar Den Bosch was verhuisd. Fijn dat je met je bijna buren op zo’n prettige manier goed zaken kunt doen”, vertelt Kevin van Grunsven van Vepa Bedrijfskleding. “Dat geeft ook praktische voordelen, vooral met het passen van kleding en overleg/advies. Je steekt tenslotte gewoon even de straat over.  Hoewel we natuurlijk ook graag bedrijven in de rest van het land bedienen.”

Persoonlijk contact
Van de ongeveer dertig medewerkers van Lakwijk werken en zo´n twintig op de werkvloer in de productiehal en de zagerij, aldus Petra Schellekens die bij Lakwijk verantwoordelijk is voor de bedrijfskleding. “Het contact met Vepa Bedrijfskleding is gewoon heel prettig en persoonlijk. Vepa is een zeer klantvriendelijk bedrijf. Je krijgt altijd snel een reactie op een vraag of verzoek. Ook hebben we altijd dezelfde contactpersoon en dat werkt fijn. Dat we alleen de weg over moeten steken, is een mooie bijkomstigheid. Makkelijk als we bijvoorbeeld even schoen moeten passen of we hebben snel iets nodig. Ik vind het fijn dat ik er weinig omkijken heb naar het hele proces rond onze bedrijfskleding. De maten van de medewerkers staan in een programma en als we wat nodig hebben, is het snel geregeld. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is.”

Comfortabel
Het dragen van de bedrijfskleding is verplicht. “Ik hoor daar geen klachten over, al is voor de mensen de kleding niet echt een druk gespreksonderwerp… Het moet goed zitten en prettig werken, dat is belangrijk.” De kleding op de werkvloer moet natuurlijk comfortabel, maar ook sterk zijn. Dat lukt met de kleding van het A-merk Dassy Workwear. “Ze kunnen kiezen uit een werkbroek of een wat hippere spijkerbroek, truien en T-shirts met lange of korte mouwen. Als er klanten aan de balie komen dan vinden we het belangrijk dat iedereen de blauwzwarte bedrijfskleding met ons logo draagt. Zo stralen we uit dat we één bedrijf zijn.”

Veiligheidsschoenen
Wat betreft de schoenen is er samen met Vepa een assortiment samengesteld waaruit de medewerkers kunnen kiezen. Goede schoenen zijn belangrijk om klachten aan knieën en rug te voorkomen maar ook om je werk veilig te kunnen doen. Niet iedereen kan dezelfde schoenen aan. Dat is persoonlijk. Iedere voet is anders en persoonlijk advies van Vepa kan van pas komen. Het is dan makkelijk dat we vlak bij ons bedrijf op De Rietvelden in Den Bosch even naar Vepa kunnen lopen.”

Over Lakwijk
Lakwijk biedt oplossingen in kunststof. Het Bossche bedrijf is een groothandel in kunststof halffabricaten en maakt daarnaast kwalitatief hoogstaande eindproducten, volgens opgegeven maten, schets of technische tekening. “Het kan gaan om één exemplaar, maar ook om grotere series. En van heel eenvoudig tot zeer complex. We bestaan al jaren en staan bekend om onze korte en betrouwbare levertijden. De klant komt met een schets of tekening of alleen een probleem of vraag en wij lossen het op.  Samen komen we dan vaak tot een oplossing op maat.”