Skip to main content

Oostendorp Autogroep kiest voor Vepa Bedrijfskleding

Naam: Marijn Zomers       Bedrijf: Oostendorp Autogroep

“Het is gewoon een fijne samenwerking. Bij Vepa Bedrijfskleding hebben ze oog voor detail en je merkt dat ze weten waar ze over praten. Ze kennen ons bedrijf en onze business. Het allerbelangrijkste vind ik de persoonlijke aandacht die we krijgen. We kunnen snel schakelen met Robert van Enschot en zijn team. De lijntjes zijn kort, er is direct aandacht voor je. Ze denken prima mee en zorgen dat er een oplossing komt.”

Aan het woord is Marijn Zomers, facilitair coördinator bij Oostendorp Autogroep. “Het is mijn werk om met mijn team te zorgen dat alle faciliteiten in orde zijn zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op het werk waarvoor ze zijn aangesteld: klanten blij maken met het vakkundig repareren, onderhouden en verkopen van auto’s.

Ook voor moederbedrijf
Marijn Zomers en zijn team gaan dus ook over de bedrijfskleding. Vepa was al leverancier voor de Jos Van Boxtel Groep (begin 2020 overgenomen door Oostendorp) en de contacten liepen zo goed dat Vepa ook voor het nieuwe moederbedrijf aan de slag mocht. De autogroep heeft het hoofdkantoor in Uden en telt vestigingen in o.m. Oss, Uden, Eindhoven, Nijmegen, Helmond, Venray, Middelrode en ’s-Hertogenbosch. In totaal telt de Autogroep zo’n 450 medewerkers. Oostendorp is officiële dealer van Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki, Mitsubishi en Nissan, heeft meerdere schadeherstelbedrijven, een glasherstelbedrijf, een lease- en verhuurmaatschappij en eigen verzekeringen.

Uniformiteit uitstralen
De medewerkers van Jos van Boxtel in ’s-Hertogenbosch liepen nog in ‘oude’ bedrijfskleding. “En de bedoeling van bedrijfskleding is natuurlijk om uniformiteit uit te stralen. We werken allemaal voor hetzelfde bedrijf.” Al zijn de kledingpakketten natuurlijk wel afgestemd op de werkzaamheden. Werkkleding voor monteurs in de werkplaats vraagt om andere specificaties dan die van mensen op de verhuurafdeling. “Dan gaat het om polo’s, een blouse, trui, jasje en een broek. Een totaalpakket per medewerker.”

Vepa Bedrijfskleding heeft al geleverd voor de verhuurafdeling en later voor de werkplaatsreceptie. Het verschil met andere leveranciers van bedrijfskleding zit wat hem betreft in de persoonlijke aandacht. “Bij de hele grote jongens in de bedrijfskleding-branche heb je veel sneller het gevoel dat je een nummer bent, een klantje in het grote geheel. Persoonlijke aandacht maakt dan het onderscheid”, verklaart Marijn de reden waarom Oostendorp bij Vepa terecht kwam.

Aandacht
Vepa Bedrijfskleding is zeker goed in maatwerk. In de praktijk komt het zelden voor dat je in één keer het hele bedrijf of één vestiging opnieuw in de bedrijfskleding steekt, vertelt Marijn. “Dat vraagt om een passende aanpak. Vaak zijn het kleinere groepen die toe zijn aan een nieuwe outfit. Het kan best lastig zijn om alles goed te coördineren en dat ook nog binnen een kort tijdbestek te doen met voor iedereen een eigen pakket op maat. En dan gaat het erom dat de kleding voor die ene man of vrouw ook de aandacht krijgt die het verdient.”