Skip to main content

In bedrijfskleding van Vepa: De Bossche Bollen bakkers van Jan de Groot

Naam: Jan de Groot       Bedrijf: Banketbakkerij Jan de Groot

Ze zijn wereldberoemd en dat niet alleen in ’s-Hertogenbosch: de Bossche bollen van Jan de Groot. De banketbakkers van Jan de Groot doen hun dagelijkse werk in bedrijfskleding van Vepa Bedrijfskleding. Zo speelt Vepa een bescheiden rol in de enorme productie van een legendarisch product.
Voor de banketbakkers levert Vepa Bedrijfskleding jasjes, broeken, sloven en petten. “We waren op zoek naar een nieuwe leverancier voor onze bedrijfskleding en op weg naar huis kwam ik dagelijks langs Vepa aan de Rietveldenweg gereden. Ik ben er binnen gestapt en dit leidde tot een hele goede samenwerking.”

Luisteren 

Het klikte, vertelt Jan de Groot. “Wij gaan voor kwaliteit en Vepa begrijpt wat we willen. Ze luisteren goed en denken actief mee. Wat ik heel prettig vind is dat ze snel optreden als er wat nodig is. Ze hebben het gewoon goed voor elkaar. Ik ben met mijn jongens de kleding gaan passen in de showroom en vervolgens is alles prima geregeld. Wat ik persoonlijk nog van belang vind ik dat we bij voorkeur werken met een Bossche leverancier. Mits die natuurlijk de kwaliteit levert die we zoeken. En dat is bij Vepa.

Alles zelf
De zaken gaan goed, bevestigt Jan de Groot. In zijn periode is de omzet verdubbeld. Hoeveel Bossche bollen er precies worden verkocht, laat hij in het midden. “Maar als we bezig zijn maken we zo’n duizend Bossche bollen per uur. We maken alles zelf, ook de worstenbroodjes die we verkopen.“ De soezen worden gemaakt in de bakkerij in Engelen, en de Bollen krijgen hun chocolade jasje in de bakkerij achter de winkel aan de Stationsweg. In totaal werken er twintig bakkers in de door Vepa geleverde kleding.


Echt familiebedrijf
Jan de Groot is de derde generatie van banketbakkers aan de Stationsweg in ’s-Hertogenbosch. Daar is in de lunchroom, verdeeld over twee verdiepingen, ruimte voor honderd gasten. Opa Jan de Groot is het bedrijf begonnen, zijn oom Jan was de opvolger en hij heeft het bedrijf samen met zijn nicht Brigit in 2001 overgenomen. Een echt familiebedrijf dus dat een traditie hoog heeft te houden. “We staan voor kwaliteit. Voor ons allemaal maar de allerbeste ingrediënten chocolade en room, dat is belangrijk voor een goede Bossche bol.” De bescheiden Jan de Groot vergeet het vakmanschap te noemen van de bakkers die de bollen van De Groot bekend maken door heel het land. Regelmatig staan er een lange rij op de stoep: een betere reclame kan je je niet wensen…