Skip to main content

Smits Kozijnen kiest voor duurzame kleding van Vepa Bedrijfskleding

Naam: Rob van der Heijden       Bedrijf: Smits Kozijnen       jaar: 2024

Als je met elkaar werkt, dan loont het om op dezelfde manier tegen business aan te kijken. Dat blijkt maar weer eens uit de relatie van Vepa met Smits Kozijnen. Beide bedrijven hebben een trotse familietraditie en koesteren hun bevlogen manier van werken en aandacht voor duurzaamheid.

Smits Kozijnen is een innovatieve kozijnenproducent in Gemert en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof ramen, deuren en isolatieglas. Commercieel directeur Rob van der Heijden: ”Dat doen we al sinds 1932. En we zijn nog net zo bevlogen als op de dag van de oprichting.”

Klikken

De relatie tussen Vepa en Rob van der Heijden bestaat al sinds 2004 en tot volle tevredenheid. “Toen trof ik Robert van Enschot sindsdien zoeken wij elkaar regelmatig op als er zakelijk mogelijkheden liggen. Je kan dus wel zeggen dat wij een mooie en reeds lange relatie hebben samen.” Het moet goed klikken tussen personen en bedrijven om alles uit een samenwerking te halen. “Een persoonlijke relatie en samenwerking is in mijn ogen het enige wat telt. Je probeert altijd iemand op te zoeken om zaken mee te doen die eigenlijk aan een half woord genoeg heeft, dat werkt gemakkelijk en geeft vertrouwen. En dat is het geval met Vepa.”

Out of the box

Vepa biedt Smits Kozijnen creatieve oplossingen. “Zeker, al blijft bij bedrijfskleding functionaliteit voorop staan en is de creativiteit daarbij ondergeschikt. Wel is het prettig dat Robert en zijn team out-of-the-box met je meedenkt. Dus creativiteit in design niet zozeer, maar wel in het totale proces en dat werkt prettig. Wat ik bijzonder blijf vinden is de mate waarin Vepa met je meedenkt als klant. Zij stoppen niet bij enkel de verkoop van een product, maar zoeken samen het maximale op om tot de best passende producten te komen. Dat zeggen ze niet alleen, maar doen ze ook. Bovendien hebben zij ook de meningen van onze medewerkers meegenomen. En dat is belangrijk, zij zijn de mensen die de werkkleding iedere dag dragen.”

Verduurzaming

Smits Kozijnen en Vepa vinden elkaar ook als het om verduurzaming gaat. “Wij produceren duurzame kozijnen. Verduurzaming is geen modewoord bij ons maar wij trekken dat door binnen ons bedrijf zo ver als mogelijk. De nieuwe bedrijfskleding die wij met Vepa hebben samengesteld is dan ook gedeeltelijk van gerecycled materiaal. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk te kijken naar de bedrijven waar we zaken mee doen. Hun aanpak dient ook aan te sluiten bij onze verduurzamingsbelofte.”